Berita

 • DAULAT TUANKU!

  Aug 05, 2020
  Seluruh warga Polis Diraja Malaysia merafak sembah, menjunjung kasih dan setinggi-tinggi tahniah sempena Ulang Tahun Ke-60 Hari Keputeraan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Binti Almarhum Al-Mutawakkil Alallah Sultan Iskandar Al-Haj.
  Baca Lagi
 • KPN TERIMA KUNJUNGAN HORMAT DARIPADA PENGERUSI PETRONAS

  Aug 04, 2020
  Kuala Lumpur, 4 Ogos 2020 - Ketua Polis Negara (KPN), IG Tan Sri Dato' Seri Abdul Hamid Bador berbesar hati menerima kunjungan hormat daripada Pengerusi Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS), Datuk Ahmad Nizam Salleh di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, di sini, hari ini.
  Baca Lagi
 • WARGA KONTINJEN SELANGOR BERI PENGHORMATAN TERTINGGI BUAT TIMBALAN KPN

  Aug 03, 2020
  Shah Alam, 3 Ogos 2020 - Timbalan Ketua Polis Negara (KPN), DIG Dato' Pahlawan Mazlan Mansor diberi sambutan penuh istiadat kepolisan oleh warga Kontinjen Selangor dengan memeriksa kawalan kehormatan, sejurus tiba di Dataran Kawad Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK), di sini, pagi tadi.
  Baca Lagi
 • POSTING PILIHAN: SELAMAT PULANG KE DESTINASI MASING-MASING

  Aug 02, 2020
  Cuti sempena Hari Raya Aidiladha hampir sampai ke penghujungnya. Pasti ramai rakan-rakan yang masih berpusu-pusu dalam perjalanan pulang ke ibu kota.
  Baca Lagi
 • ARTIKEL PILIHAN: PENGGUNA LEBUH RAYA KLK DIMINTA JANGAN SOLAT DI LORONG KECEMASAN

  Aug 02, 2020
  Kuala Lumpur, 2 Ogos 2020 - Pengguna Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak (KLK) dinasihat agar tidak menunaikan solat di lorong kecemasan lebuh raya itu atas faktor keselamatan.
  Baca Lagi
 • #SembangTrafik BASIKAL LAJAK: IBU BAPA BAKAL DIDENDA

  Jul 31, 2020
  Keseronokan boleh bertukar tragedi jika ibu bapa atau penjaga tidak memantau aktiviti anak-anak dan terus membiarkan mereka bebas menaiki basikal lajak di jalanan.
  Baca Lagi
 • [HEBAHAN] SESI TEMU RAMAH: STATUS ALIRAN TRAFIK TERKINI

  Jul 30, 2020
  Jom ikuti sesi temu ramah menerusi panggilan telefon Malaysia Petang Ini (MPI) bersama Ketua Penolong Pengarah Penguatkuasaan, Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman, Superintendan Dr. Bakri Zainal Abidin pada jam 4.00 hingga 4.30 petang ini berkenaan status aliran trafik terkini.
  Baca Lagi
 • DAULAT TUANKU! MERAFAK SEMBAH UCAPAN SETINGGI-TINGGI TAHNIAH TUANKU!

  Jul 30, 2020
  Seluruh warga Polis Diraja Malaysia merafak sembah ucapan setinggi-tinggi tahniah Kebawah Duli Yang Maha Mulia Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Al-Marhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'in Billah, Sultan dan Raja pemerintah bagi negeri Pahang Darul Makmur serta segala jajahan takluknya sempena memuliakan ulang tahun hari keputeraan baginda pada hari ini, 30 Julai 2020 (Khamis) bersamaan 9 Zulhijah 1441 Hijrah.
  Baca Lagi
 • TAZKIRAH HARIAN: LUASNYA SEDEKAH

  Jul 30, 2020
  Allah SWT berfirman dalam Surah al-Ra’du ayat 22 maksudnya: “Dan orang-orang yang sabar kerana mengharapkan keredaan Allah semata-mata, dan mendirikan sembahyang, serta mendermakan dari apa yang kami kurniakan kepada mereka, secara bersembunyi atau secara terbuka, dan mereka pula menolak kejahatan dengan cara yang baik, mereka itu semuanya adalah disediakan baginya balasan yang sebaik-baiknya pada hari akhirat”.
  Baca Lagi
 • PRASARANA MODEN IPD SENTUL TINGKATKAN KUALITI KERJA WARGANYA

  Jul 29, 2020
  Kuala Lumpur, 29 Julai 2020 – Warga Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul (IPD) bersedia memberikan perkhidmatan terbaik kepada masyarakat dengan adanya prasarana moden dan ruang yang selesa apabila berkunjung ke IPD baharu itu.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS